Slide van mooie afbeeldingen

woensdag 6 januari 2010

Vrieskou

Wij zitten nu lekker warm binnen... maar denk eens aan al die arme beestjes die het moeten doen met een plekje buiten in de kou.
Het is moeilijk om aan voedsel te komen, want de grond is bevroren.

Gelukkig hebben veel mensen voederhuisjes en vetbolletjes buiten hangen zodat de vogeltjes zich nog tegoed kunnen doen aan wat te eten.
Ook is het fijn om af en toe een bakje water ( regelmatig verversen natuurlijk..want het bevriest snel) voor ze neer te zetten.

Ook voor de mensen die een konijntje in de tuin hebben staan, moeten er goed voor zorgen dat het niet te koud wordt.. zorg voor een goede afdekking van het hok, zodat er niet teveel vrieskou naar binnen kan komen.
Leg wat extra stro neer, zodat het konijn zich een beetje kan inpakken als het daar behoefte aan heeft.
Ook zorgen dat het voldoende water kan krijgen, want ook dat bevriest snel in het flesje.
Je kan er wat dextro-poeder in doen, zodat ze wat extra energie toegediend krijgen..dat kunnen ze wel gebruiken omdat ze nu meer energie verbruiken om zichzelf warm te houden.
Je kan een sok over de fles heen doen, maar het water in het tuitje bevries natuurlijk ook snel.. dan raakt het verstopt door een ijsklompje.
Je kan ook een stevig bakje met water een beetje tussen wat stro zetten, de stro zorgt voor isolatie zodat het water niet zo snel bevriesd.

Ik neem aan dat andere dieren die normaal op het land staan, nu wel goed binnen gehaald worden. Laten we het hopen.

Zorg goed voor de beestjes

Blessings
NatureLove

Geen opmerkingen:

Een reactie posten